HUIDBEHANDELING.NL

Huidbehandeling Tips

U wilt de kwaliteit van uw huid verbeteren met een huidbehandeling. Maar soms is een huidbehandeling helemaal niet nodig. Op deze pagina vind u diverse tips die u helpen de kwaliteit van uw huid te verbeteren zonder dat er een huidbehandeling aan te pas komt. Als u deze tips opvolgd, kan het zijn uw huid zoveel verbeterd dat een huidbehandeling helemaal niet nodig is!


1. Vermijd direct zonlicht

De eerste tip is ook gelijk de meest belangrijke. Geen enkele bron is zo schadelijk voor de huid als onze zon. De zon geeft gevaarlijke straling af welke de cellen in uw huid beschadigd. Langdurige blootstelling aan de zon zal ervoor zorgen dat uw huid sneller verouderd. Moet u dan helemaal uit de zon blijven? Nee, natuurlijk niet. Maar de hele zomer lang elke dag in de zon liggen is helaas niet gezond voor uw huid. Dus vermijd langdurig contact, en als u toch in de zon wilt blijven, gebruike een goede zonnebrand crème. Deze helpen uw huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.


2. Drink veel water

Iets wat veel mensen niet weten is dat de hoeveelheid water in uw lichaam veel invloed kan hebben op de kwaliteit van uw huid. Als u te weinig water drinkt komt er te weinig vocht in uw huid waardoor deze droog en broos kan worden. U kunt een vocht te kort makkelijk herkennen als op sommige plaatsen uw huid is opengebarsten en er losse velletjes verschijnen. Een mens heeft gemiddeld een liter vocht per dag nodig om de vochtbalans in stand te houden. Maar om een gezonde en vochtige huid te ontwikkelen kunt u het beste anderhalf tot twee liter vocht tot u nemen. Let wel op dat u dan wel water drinkt. Frisdranken en koffie kunnen weer een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van uw huid.